Geslaagde workshops ministerie van OCW

Gezonde spanning, eerst een interview… en toen was het eindelijk zover! Op woensdag 23 september mocht ik enkele workshops risicomanagement voor primair en voortgezet onderwijs verzorgen tijdens de interactieve conferentie ´Antwoorden bij verAntwoorden´ van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Voor een zeer enthousiast publiek, mag ik wel zeggen!

workshop risicomanagement ocw
Tijdens de workshops legde ik de nadruk op het betrekken van de gehele organisatie bij het in kaart brengen van risico's. Het managementteam en de afdeling control bepalen wellicht de doelstellingen en risico’s, maar het behalen en beheersen ervan gebeurt door élke medewerker.  
Het jaarlijks inventariseren van de risico’s lukt in de praktijk nog wel. Hoe zorg je er echter voor dat dit een vanzelfsprekend onderdeel van iedere beleidscyclus wordt? Of beter gezegd: hoe pas je risicomanagement toe? Ook gaf ik advies over het bespreekbaar maken van risico’s en het werken aan een risicobewuste cultuur.

Verrassende wending
Als klap op de vuurpijl heb ik met Sander Dekker, staatssecretaris van OCW, onverwacht een gedeelte van het plenaire deel verzorgd! Ik kijk terug op een geweldige conferentie en vond het erg leuk om de workshops te verzorgen. Volgend jaar weer?

Presentatie
Benieuwd naar de inhoud van mijn workshops risicomanagement? De sheets vindt u hier.
Vragen? Neem gerust contact met mij op.